‘Verkeerstuin Utrecht’

Wij, de vrijwilligers van de ‘Verkeerstuin Utrecht’ hebben een droom! We willen nog véél meer kinderen en volwassenen veilig en spelenderwijs kennis laten maken met realistische verkeerssituaties. De steun van #IkRijVoorNL kunnen we heel goed gebruiken om lesmethodes te verbeteren en we willen investeren in nog meer verschillende en moderne verkeersattributen.

De ‘Verkeerstuin Utrecht’ is een unieke plek waar iedereen op een leuke manier – op zijn of haar eigen tempo – veilig kan oefenen en spelen. Er zijn echt werkende verkeerslichten, een spoorwegovergang met bomen, rotonde, tramovergang, woonerf, zebrapaden, fietspaden, paden voor slechtzienden en vele verkeersborden.

Samen werken en spelen voor veiliger verkeer, dat doen wij zo:

– We leren kleine kinderen vanaf twee jaar spelenderwijs hoe je je hoort te gedragen in het verkeer, welke situaties zich kunnen voordoen en hoe daar op te reageren.

– Scholen, BSO, kinderdagverblijven en verenigingen komen bij ons hun verkeersproject afsluiten en daarnaast bieden we actieve kinderfeestjes met een leerzaam karakter die worden afgesloten met ons Verkeerstuin diploma.

– Ook geven wij theorie- en praktijklessen aan mensen met een scootmobiel en laten vluchtelingen op de fiets diverse verkeerssituaties beleven.

– Daarnaast bieden wij een revalidatieplek aan voor mensen met een handicap of die angst hebben in het verkeer. We helpen mensen die (opnieuw) moeten leren met het verkeer om te gaan.

– En we zijn aan het nadenken over lessen ‘leren omgaan met de E-bike